Valet föll på Google Drive

Tidrapport torsdag den 31 januari 2013

Tidrapport torsdag den 31 januari 2013

Min mamma brukar alltid säga att veckan bara består av måndagar och fredagar, jag försöker ståndaktigt stå emot det påståendet, men ibland är jag benägen att hålla med.

Förutom de dagliga rutinerna, som jag fick till hyfsat grundligt idag, med rätt stort fokus på att påminna om några frågor som legat obesvarade lite för länge i Kundo.

Jag vill passa på att höja alla mina kollegor till skyarna för deras underbara jobb med att besvara de mest omöjliga frågor. Jag har världens bästa jobb som får möjlighet att följa dessa trådar och förvånas över den enorma kunskapsbredd som finns i den här organisationen.

 

 

Hann med lite smått och gott också, som att plocka bort några före detta sponsorer från webbplatsen, hämta in info om att naturvårdsenkäten vi skickade häromdagen har besvarats av 1/3 av mottagarna och lite annat småfix som det blir när man kollar mailen.

Valet föll på Google Drive

Google Drive

Målet för dagen var att fixa så att hela kommunikationsavdelningen kan använda samma planeringsdokument. Det hade ju varit bra om det gått att använda sharepoint intranätet för detta. Men även om funktionen finns så uppstår för många riskmoment där och vi vill absolut inte hamna i en situation där olika versionen måste synkas eller liknande. Valet föll på en delad mapp Google Drive där alla mallar, rutinbeskrivningar och arbetsdokument ligger. Smidigt verktyg där vi kan redigera samtidigt, prata med varandra i kommentarsrutan.

 

Så nu håller jag tummarna för att alla i gruppen känner sig bekväma med det och att det tekniska inte ska sätta käppar i hjulet för vårt nya fantastiska arbetssätt. När vi är igång kommer vi att vara ett team som jobbar målinriktat, strategiskt och planerat. Vi kommer känna oss lugnare och uppleva att vi har tid och energi att hantera jonglerbollar på ett helt annat sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *