Från Business till Baltic

Vad vore livet utan förändring? Det har nästan blivit till ett mantra att när man är på rätt väg så öppnar sig nya möjligheter, och det har nu hänt igen. För en vecka sedan lämnade jag Appelberg med alla fantastiska kollegor på Birger Jarlsgatan med blommor och en jättefin hej då-present i handen. Dagen efter passerade jag Östermalmstorg på min väg mot Universitetet.

Byråvärlden har lärt mig massor, och tar med mig både ett enormt värdefullt kontaktnät, kunskaper och erfarenheter in i mitt nya jobb som kommunikatör och ansvarig för event på Baltic Eye, Östersjöcentrum på Stockholms Universitet. Det är ett sjukt spännande uppdrag som går ut på att jobba väldigt nära forskare kring olika frågor som rör Östersjöfrågor.

Jag är ärligt talat lite förvånad över att det är ett nytt koncept, för vad kan kännas mer självklart än att kommunicera forskning på ett lättbegripligt sätt till beslutsfattare inom både näringsliv och politik på olika nivåer i allt från EU till länsstyrelser. Men tydligen är det inte så vanligt, och jag är mycket tacksam över att få vara med och förändra.

Med blandade känslor tar jag mig till Arrheniusbyggnaden där jag läste kemi (för länge sedan).

IMG_4522

Igår fick vi skyltar. 🙂

IMG_4514

En  mycket speciell arbetsplats. Najs fasad och byggnad med någon sorts marklagring av värme. 

FullSizeRender

Green Peas är min nya favoritlunch-hak.

IMG_4339

Det ska synas var man jobbar. Så det här är alltså dekorationen vi har på kontoret.

IMG_4334

Det är en mycket speciell arbetsplats och jag tror det passar mig superbra.

IMG_4332

Så nu är det bara att sätta fart.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *